Har samlet et par tips og tricks til jer. Nogle virker måske MEGET simple, men det er små ting, som har gjort mine projekter mere langsommelige og uoverskuelige. Disse tips er lavet ud fra mine erfarringer. Jeg er sikker på, der findes andre måder at løse dette på, men derfor skal I ikke snydes for disse tips.

Vær struktureret

Sørg for at gøre et step færdigt, før du begynder på et nyt. Dette giver et godt overblik og sparer tid. Os kreative hoveder, har det med at springe ud i tingene lidt for hurtigt. Hvis du følger en opskrift, så læs den godt igennem. Klip alle dele på én gang, hvis du ved hvad du skal sy. Overlock alle delene på samme tid, så er det efterfølgende er hurtigt at sy tingene sammen. På den måde hopper du ikke et skridt frem og to tilbage.

Dine mål

At følge en opskrift kan være en god idé, hvis du ikke føler dig helt sikker i at sy. Stof og Stil har en masse gode begynderopskrifter her. MEN disse opskrifter er ofte lavet ud fra den “generelle” kvinde krop. Du kan med god grund godt notere dine egne mål ned, så længden på fx. ærmer, bukseben, talje mm. kan justeres efter hvad der passer dig. En anden god huskeregel er, at så længe stoffet er for bredt, så kan du altid sy det ind til netop dine mål, dog ikke omvendt 😉

Klip dobbelt

Hvis du syr efter et projekt der kræver mere end 2 ens dele, så sørg for at ligge stoffet dobbelt. Det sparer tid, og så får du et meget mere ens dele at arbejde med. Skulle der opstå reststof, kan du altid bruge resterne til at lave scrunchies, patchwork, knapper, detaljer på tøj mm.


Overlock

Sørg altid for at overlock dine kanter. Hvis du ligesom mig ikke ejer en overlocker, så kan du sagtens zigzagge alle dine kanter. Dette forhindre nemlig at dit stof trevler op eller laver trælse flosser.


Pæne kanter

Damp eller stryg gerne alle folder, så falder stoffet altså bare meget pænere. Dette kunne fx. være ved ombuk af kanter, når to stykker stof samles, ærmer eller bukseben.


Tråd og stof

Brug gerne tråd i samme nuance som dit stof. På den måde skjules syningerne bedre, og skulle du sy skævt, så ses det knaps så meget.